Mijn katten

GijsGijs
Kater
9 jaar*
Herkomst: asiel Breda
Bijnamen: Gijssie, Gijsje, vriend Gijs

Gijs is onze grote lieve grijze panter. Knuffelkont eerste klas. Slimme jongen ook. Meester in deuren open maken. Vindt zijn zusjes druk en strontvervelend maar wordt wel regelmatig betrapt op een lepeltje/lepeltje met Roos. Heeft altijd honger. Gaat, als hij buiten is en er niemand thuis is, bij de buurvrouw vragen of ze de voordeur even voor hem open wil doen. Want de deur van buiten open maken, dat lukt zelfs Gijssie niet.

*Helaas is onze lieve grote vriend op 2 juli 2019 overleden. We hebben hem thuis vredig laten gaan na een diagnose van onbehandelbare kanker. We missen hem verschrikkelijk. 


RoosjeRoosje
Poes
9 jaar
Herkomst: asiel Breda
Bijnaam: Lieve Roos hè (lang verhaal)

Roosje is het allerliefste poesje ever! Maar echt. Ik heb haar nog nooit zien bijten, blazen of krabben. Hoogstens stoeit ze soms per ongeluk expres wat te ruw met haar zusje Suus. Wil altijd knuffelen. Haar liefste blik doet zelfs de grootste kattenhater smelten. Heerlijk zacht vachtje, alsof ze elke dag een badje neemt in wasverzachter. Eet met haar pootjes. Laat vieze stinkscheetjes van teveel snoepjes. Sinds Gijsje dood is ligt ze elke nacht op mijn hoofdkussen en is ze nog liever dan ze altijd al was. Ze geeft kusjes als je dat vraagt. En ook als je het niet vraagt. Roosje. De allerliefste poes op de hele wereld.


SuusSuus
Poes
7 jaar
Herkomst: Poezenboot Amsterdam
Bijnaam: zusje

Suus is een heel tevreden en lief ding. Een failed foster. Ze was heel erg gek op Gijs. Die liefde was niet helemaal wederzijds, maar dat deerde haar niks. Na Gijs zijn overlijden is Suus haar charmes gaan richten op mijn vriend.  Die krijgt nu elke avond een kroelsessie en heel veel kusjes. Suus is graag in onze tuin en is een heel tevreden poes.  Ze is wat schrikkerig, maar dat gaat de laatste tijd een stuk beter na een kuurtje met Bach bloesems. Suus is een liefje. Een echte poes, die lekker haar eigen gang gaat.

 

Close