Catterrific

Hi,

Leuk dat je komt kijken op Catterrific.nl. 

Over Catterrific.nl

Op Catterrific.nl vind je artikelen over kattengedrag en veelvoorkomende gedragsproblemen. In deze blogs vertel ik je meer over hoe katten nou écht in elkaar steken (want ja, daar bestaan nogal wat misverstanden en mythes over…) en wat ze van jou nodig hebben om gelukkig te zijn. Ook schrijf ik over hoe je eventuele gedragsproblemen kunt herkennen én oplossen.

Waarom ik blog over kattengedrag

Mijn interesse in kattengedrag begon toen mijn partner en ik onze kater Gijs uit het asiel in Breda haalden. Hij was in een enorme lieverd die graag bij ons was en veel wilde knuffelen. Maar Gijs was in het verleden slecht behandeld. Hierdoor kon hij raar reageren, en tijdens het gezellig samenzijn ‘uit het niets’ omslaan naar agressie en bijten. Dat stond haaks op zijn enorm lieve, zachtaardige karakter. Zijn gedrag was daardoor (voor ons) wispelturig en onvoorspelbaar. We wilden hem helpen.

We realiseerden ons dat we, als we hem echt wilden helpen, Gijs zijn lichaamstaal moesten leren ‘lezen’. Want hij was niet wispelturig en onvoorspelbaar, wij begrepen hem gewoon niet. We pikten de genuanceerde signalen die hij met zijn lichaamstaal liet zien niet goed op.

De eye opener: lichaamstaal en kattengedrag Over-Catterrific

Ik kocht een boek over lichaamstaal en gedrag bij katten. Wat een eye opener was dat! Ik las hier dingen waar ik, ondanks dat ik al ruim 20 jaar katten had, eerder echt geen enkel idee van had.

In hetzelfde boek stonden ook veel handige tips over de wensen die een kat heeft voor zijn leefomgeving. Ik dacht dat ik het altijd ontzettend goed deed voor mijn katten, maar ik ontdekte dat het nog veel beter kan. 

Trainingen en opleidingen

Eager om nog meer te leren ben ik workshops en trainingen gaan volgen in binnen- en buitenland. Ook ben ik een uitgebreide opleiding tot ‘Kattengedragsdeskundige’ gaan volgen en ben ik me in Engelse en Amerikaanse wetenschappelijke publicaties gaan verdiepen. En door de jaren heen groeide de collectie boeken uit tot een inmiddels goed gevulde boekenkast met tientallen boeken over kattengedrag.

Inmiddels weet ik ontzettend veel van katten, hun gedrag en hun voorkeuren voor hun leefomgeving. En ik vind niets leuker dan anderen te helpen met deze kennis! Onzindelijkheid, slopen, agressie, ruzie met andere katten… bijna elke katteneigenaar krijgt er (in meerdere of in mindere mate) wel een keer mee te maken. En dan is het goed om te weten dat dit bijna altijd is op te lossen, als je tenminste bereid bent wat moeite te doen en enkele aanpassingen in je huis door te voeren. Het is mijn persoonlijke missie om waar ik kan te helpen het leven van katten beter te maken en eigenaren te helpen ze beter te begrijpen.

En Gijs?

Gijs

Gijsje

Met Gijssie zijn gedrag is het helemaal goed gekomen. Wij leerden zijn gebruiksaanwijzing van binnen en van buiten kennen. We begrepen wat hij wilde en wat hij niet wilde. En dat respecteerden we.  Hij was een enorme knuffelkont die altijd bij ons wilde zijn. Agressief gedrag vertoonde hij nooit meer.

We hebben 7 jaar lang ontzettend van ons vriendje genoten. Helaas kwam aan zijn leven veel te vroeg een einde. Gijs bleek in de zomer van 2019 ernstig ziek. Zijn buikje zat onder de kanker en het was onbehandelbaar. We hebben hem thuis in laten slapen. We missen hem nog elke dag. 

Ik wens je veel plezier op Catterrific.nl! Laat me zeker weten wat je van de blogs vindt door een reactie achter te laten. 

Groet,

Judith

De algemene adviezen en tips op dit blog zijn bedoelt om kennis over katten en hun gedrag onder katteneigenaren te vergroten. Ze zijn nadrukkelijk niet bedoelt als een persoonlijk advies. Elke situatie is namelijk anders, elke kat is anders en elke eigenaar is anders.

Ik kan geen persoonlijk advies geven op afstand. Voor een goed advies is het noodzakelijk dat een deskundige bij jou thuis komt kijken. Raadpleeg bij aanhoudend probleemgedrag daarom altijd een gediplomeerde kattengedragsdeskundige bij jou in de buurt.

Close