Ik ben een behoorlijke (online)shopaholic, en ook voor mijn katten blijft er regelmatig digitaal iets aan mijn vingers plakken. Vandaag deel ik mijn favoriete shoppingtips met je.

Zooplus
Met stip op 1: Zooplus. Breed assortiment, vaak de goedkoopste, snelle levering en een spaarplan. Ik ben fan. Bij Zooplus doe ik regelmatig eenmalige aankopen zoals een drinkfontein, voerpuzzels, en speelgoed. Maar ook terugkerende aankopen zoals Feliway koop ik altijd hier, net als ontvlooingsmiddel. Ook als je je katten wat duurder voer geeft zoals Royal Canin Veterinary Diet ben je hier waarschijnlijk goedkoper uit dan bij de dierenarts of speciaalzaak.

Van Noord/Petfooddiscount.nl
Ook zij leveren snel en hebben een goed assortiment. Hier koop ik meestal zaken als ontwormingsmiddel (de helft goedkoper dan bij mijn dierenarts!!) en kalmerende druppels (Beaphar) met Oud&Nieuw.

Dierenvilla.nlMega krabpaal
Dit is mijn adresje voor krabpalen, maar ze hebben nog veel meer artikelen. Maar hun krabpalenassortiment is echt huge. En scherp geprijst. Je merkt, ik hou van een goede deal. Als je een goede, stevige krabpaal zoekt ga je hier die hier zeker vinden. Als je een paar duizend euro te spenderen hebt kun je zo’n bouwwerk als hiernaast kopen, maar ook krabpalen op een wat normaler formaat zijn hier verkrijgbaar.

Krabpalenenklimbomen.nl
klimpaal katBen je niet zo van die standaard krabpalen met best wel lelijk fluffy bekleding, dan is Krabpalen en klimbomen misschien iets voor je. Deze krabpalen worden geheel uit hout vervaardigd. Mooi voor binnen én buiten. Maatwerk is hier ook mogelijk. Ik heb hier zelf nog nooit gekocht dus weet niet hoe het zit met levering en service, maar ik ben zeker van plan hier eens een aanschaf te doen. Je vind ze ook op Facebook.

 

Flying Frenzy / Tabby tijgerflyingfrenzy
De Flying Frenzy is de Rolls Royce onder de hengels. Je kunt verschillende speeltjes bij de hengel kopen en zo afwisselen. Super leuk! Ik heb zelf de lange versie en daar gaan mijn katten he-le-maal los op. Ook handig: mocht de hengel onverhoopt stuk gaan dan verkopen ze ook herstelsetjes. Hoef je dus niet meteen een hele nieuwe te kopen. Te bestellen op de site van Tabbytijger.be (ze verzenden naar Nederland). Ze verkopen trouwens ook leuke trappelkussentjes.

Poopycat.com

PoopycatDit Nederlandse bedrijf maakt supergrappige cat-proof bouwerken van karton. Ze zijn mobulair opgebouwd, dus je kan het zo groot maken als je zelf wilt. En als je je kat in de Taj Mahal of het Witte Huis wilt laten wonen kan dat ook.

 

 

 

Ecodor

Tot slot een tip voor een heel goed middel tegen kattenpies. Want ja, ook bij mij gebeuren wel eens ongelukjes of besluit er 1 dat er ook binnen gemarkeerd moet worden. De geur van kattenpies is zó penetrant, dat krijg je met normale schoonmaakmiddelen bijna niet weg. En als je het niet goed schoonmaakt werkt het voor je katten als een magneet. Een volgend plasje is dan zo gedaan, en al gauw zit je in een vicieuze cirkel. Vergeet dingen als chloor, ook dat heeft een enorme aantrekkingskracht op katten en nodigt uit tot nog meer plassen/markeren. Ik zweer dus bij de producten van Ecodor. Het breekt de geurmoleculen in de urine af i.p.v. het te markeren. De urine is hierdoor ook voor de scherpe kattenneusjes niet meer te ruiken. Ideaal. Heb je trouwens te maken met onzindelijkheid, lees dan ook zeker dit blog even wat ik hier een tijd terug over schreef.

Heb jij ook nog een goed adresje, laat het dan zeker even weten in de comments!

Geen van de winkels die ik hier noem hebben mij benaderd of betaald om dit artikel te schrijven. Dit zijn allemaal winkels waar ik daadwerkelijk klant ben of van plan ben binnenkort bij te bestellen.