Mijn katten

GijsGijs
Kater
7 a 8 jaar
Herkomst: asiel Breda
Bijnamen: Gijssie, Gijsje, vriend Gijs

Gijs is onze grote lieve grijze panter. Knuffelkont eerste klas. Slimme jongen ook. Meester in deuren open maken. Vindt zijn zusjes druk en strontvervelend maar wordt wel regelmatig betrapt op een lepeltje/lepeltje met Roos. Heeft altijd honger. Gaat, als hij buiten is en er niemand thuis is, bij de buurvrouw vragen of ze de voordeur even voor hem open wil doen. Want de deur van buiten open maken, dat lukt zelfs Gijssie niet.


RoosjeRoosje
Poes
5 a 6 jaar
Herkomst: asiel Breda
Bijnaam: Lieve Roos hè (lang verhaal)

Roosje is het allerliefste poesje ever! Maar echt. Ik heb haar nog nooit zien bijten, blazen of krabben. Hoogstens stoeit ze soms per ongeluk expres wat te ruw met haar zusje Suus. Wil altijd knuffelen. Haar liefste blik doet zelfs de grootste kattenhater smelten. Heerlijk zacht vachtje, alsof ze elke dag een badje neemt in wasverzachter. Eet met haar pootjes. Laat vieze stinkscheetjes van teveel snoepjes. Geeft kusjes als je dat vraagt. En ook als je het niet vraagt. Roosje. De allerliefste poes op de hele wereld.


SuusSuus
Poes
4,5 jaar
Herkomst: Poezenboot Amsterdam
Bijnaam: zusje

Suus is een heel tevreden en lief ding. Een failed foster. Heel erg gek op Gijs. Die liefde is niet helemaal wederzijds, maar dat deert haar niks. Suus is expert in vliegjes vangen. Ze maakt de mooiste backflips en salto’s in the process. Ze kan niet miauwen maar probeert het wel. Suus raakt gemiddeld 4x per week per ongeluk opgesloten in de slaapkamer. Ze schrikt van alles, maar vooral van de postbode. Suus is een liefje. Een echte poes, die lekker haar eigen gang gaat.

 

Close