Ik hou van Instagram! Voor kattenliefhebbers is het er een waar walhalla. Iedereen kent wel de bekende ‘social media’ katten zoals Nala, Grumpy cat en Lil Bub. Met miljoenen volgers zijn dat inmiddels complete marketing machines geworden waar hele dikke dollars aan worden verdiend. Wist je bijvoorbeeld dat de eigenaar van Grumpy cat de afgelopen 3 jaar naar schatting zo’n 100 miljoen dollar aan dat chagrijntje heeft verdiend? 100 MILOEN! Ka-chingggg!!!

Tussen al dat miljoenen-volgers-geweld vind ik het juist leuk om de niet zo bekende katten te volgen op Instagram. Accounts van eigenaren die gewoon heel trots zijn op hun kat en dat willen delen. Vandaag deel ik mijn lijstje met favorieten met je!

Instagram HobbikatsHobbikats

Met stip op 1: Hobbikats. Drie prachtige oriëntaalse kortharen, waarbij Teddy er het meeste uitspringt. Met zijn indrukwekkende oren vertoont hij een treffende gelijkenis met Dobby uit de Harry Potter films. Maar ook zijn prachtige groene ogen maken indruk!

www.instagram.com/Hobbikats

 

 

Instagram Cats of Amsterdam

Cats of Amsterdam

Op dit account staan de katten in onze hoofdstad in de spotlight. En aan katten is er in Amsterdam geen gebrek! Op straat, in de winkels en in de kroeg, overal worden ze op de gevoelige plaat vastgelegd.

www.instagram.com/catsofamsterdam

 

 

Instagram The Birman SistersThe Birman sisters

Dit account is een goed voorbeeld van waarom ik zo van Instagram houd! Twee prachtige Birmaanse poezen, woonachtig in Noorwegen en als eigenaar een begenadigd fotograaf. Check die blauwe ogen en die prachtige vacht! Zo mooi! Hier kan ik naar blijven kijken.

www.instagram.com/thebirmansisters

 

 

Instagram The real Irish mum

The real Irish mum

Dit account is een aanrader voor iedereen die (ook) van design houdt! Een prachtige feed met mooie, beetje artistieke foto’s in een herkenbare stijl. De eigenaar van het account is ontwerper en maakt er op Instagram ook echt een plaatje van. Alle katten op de foto’s zijn haar eigen katten.

www.instagram.com/therealirishmum

 

 

Instagram Best MeowBest meow

Dit is geen persoonlijk account maar een verzameling van foto’s van allerlei andere Instagram gebruikers. Hierdoor ontstaat er een leuke mengeling van allerlei soorten foto’s en van verschillende katten. Het zijn mooie, kwalitatieve foto’s, dus als je gefeatured wilt worden moet je wel met iets fatsoenlijks komen 😉 Je kunt een foto ‘insturen’ door het account te taggen.

www.instagram.com/bestmeow

 

Instagram June the KittyJune the kitty

Alweer zo’n mooike! June is een kruising tussen een Maine Coone en een Siberische kat en woont hier in Nederland. Zo’n prachtig expressief koppie, een beetje loensende lichtblauwe ogen en dan dat mondje! Check dat mondje! En al die fluff!! Ahhgggrrr the cuteness is killing me!! 

Instagram barst echt van dit soort accounts met prachtige (ras)katten die ook nog eens mooi worden gefotografeerd in hun eigen omgeving. Ik hou er van!

www.instagram.com/junethekitty

 

Instagram Sphynx LairSphinx Lair

Jullie beginnen inmiddels misschien te denken dat ik een enorme raskatten fascinatie heb, maar eigenlijk valt dat wel mee. Feit is wel dat deze katten vaak erg fotogeniek zijn en voor een prachtig plaatje zorgen! En dat is bij dit naaktkatten verzamelaccount niet anders. Ik vind het persoonlijk echt een schitterend ras, ik houd van die expressie en de karakteristieke kop. Ik weet dat veel mensen het maar engerds vinden, you either love them or you hate them!

www.instagram.com/sphynxlair

Instagram Sir SilasSir Silas Kitty

Silas is als klein kittten langs de weg gevonden en was op leven na dood. Op zijn eigen Instagram account kun je zien hoe goed het nu met hem gaat. Hij lijkt met zijn indrukwekkende hoeveelheid fluff nog het meest op een ontploft wit bolletje wol. En zo’n lief gezichtje ook… om op te vreten.

www.instagram.com/sir_silas_kitty

 

 

Instagram Harlow & SageHarlow and Sage

Tot slot een beetje een vreemd in de bijt die ik jullie toch niet wilde onthouden. Deze lieve honden zijn 3 hele dikke vriendjes, en die vriendschap wordt prachtig (en vaak ook grappig) vastgelegd in hele mooie foto’s en video’s. Ook bij dit account draait de marketingmachine inmiddels op volle toeren en hebben ze op het moment van dit schrijven ruim 1 miljoen volgers. Maar dat doet natuurlijk niets af aan het feit dat dit super leuke foto’s en filmpjes zijn!

www.instagram.com/harlowandsage

Zo, dit waren mijn favoriete Instagram accounts! Heb jij nog leuke aanvullingen op dit lijstje, deel ze dan in de comments hieronder. Enne.. heb je de Catterrific Instagram al ontdekt?

Tot de volgende keer!

Judith