Wie mijn blog over mijn favoriete Instagram accounts heeft gelezen weet dat ik niet zoveel op heb met celebrity katten die je op elke hoek van de digitale straat tegenkomt. Dus in dit blog over katten met bijzondere vacht markeringen dan ook geen Venus the two face cat of Hamilton the hipster cat.  Wel een aantal hele aparte (en onbekende!) katten met bijzondere vachtjes. Enjoy!

 

Schildpad katje met bijzondere vacht markering

Bron: Pinterest

Hoe mooi is deze poes?! De kleur van haar ogen is precies hetzelfde als die van haar vacht, geweldig! Dit patroon noemen ze een schildpadje (tortie). Meerdere van de bijzondere vacht markeringen in dit blog zijn van schildpadjes of lapjeskatten, ze blinken er echt in uit.

Het verschil tussen een schildpadje en een lapjes (calico) is trouwens dat een lapjespoes ook wit in haar vacht heeft en een schildpadje niet. Daarnaast heeft een lapjespoes echt vlakken in haar vacht (vandaar de naam) en heeft een schildpadje juist een gemêleerde vacht.

 

 

Scrappy de kat met vitilligo

Bron: Facebook Scrappy the senior cat

Deze kat lijkt qua patroon op het poesje hierboven, maar is toch echt geen schildpad. Deze kater heet Scrappy en is als compleet zwarte kat geboren. De laatste jaren begint zijn vacht wit te worden, waarschijnlijk als gevolg van de ziekte vitiligo. Het geeft deze bijzondere vacht markeringen als resultaat. Scrappy is verder helemaal gezond en inmiddels 17 jaar oud. Je kunt hem volgen op Facebook!

 

 

 

 

Photoshop vacht markering

Bron: Pinterest

Dit kitten is dan weer een mooi voorbeeld van hoe je ook voor de gek gehouden kunt worden. Ik kwam deze foto tegen op Pinterest, daar is het een vrij klein plaatje. Ik wilde hem voor in dit blog wat vergroten. Toen viel me ineens op dat hier waarschijnlijk iemand creatief aan de gang is gegaan met Photoshop… De randen van de donkere vacht zien er in elk geval een beetje blurry uit. Weet dus niet zeker of dit echt is, grappig is het in elk geval wel. Met zijn piraten ooglapje en zevenmijlslaarzen!

 

 

 

Poes met bijzondere vacht markeringen en ooglapje

Bron: Pinterest

Ook een mooi ooglapje (maar dan wel echt) heeft dit mooie kitten. Zij wordt later vast een hele grote stoere piraat!

 

 

 

 

 

 

Bijzondere vacht markering van kat in het gezicht

Bron: Instagram

The.cuteness.is.killing.me bij dit mooie exemplaar. Kijk dat smoeltje! En die oogjes! Ze heet Jinxy en ze komt af en toe voorbij op het Instagram account van haar eigenaar. Zo’n kaarsrechte verticale scheiding van kleur op het kopje is by the way niet heel ongewoon, maar wel altijd een bijzonder gezicht. Check ook even die mooie lange snorharen.

 

 

 

 

Aparte vacht markering in het gezicht

Bron: Kerazie Meditrina

Nog een mooie kaarsrechte verdeling op het kopje, maar nu horizontaal. Deze vacht markeringen ben ik niet zo vaak tegen gekomen op het wereld wijde webs. Heel apart! En check ook even die extra duimpjes, dit noemen ze polydactyl  en komt best regelmatig voor bij katten.

 

 

 

 

 

Kat met batman masker in vacht

Bron: Pinterest

Batman returns!! Maar hij heeft vanochtend wel twee verschillende kousen aangetrokken. Maar who cares, als je Batman bent dan kan dat gewoon! Het bekkie wat deze kat erbij trekt is natuurlijk ook wel helemaal in character. 

 

 

 

 

 

Kat met sokken als vacht markeringen

Bron: Flickr

Ah, weten we meteen waar die andere sokken van Batman gebleven zijn! Heel erg grappig die twee verschillende kleuren voorpoten. En deze poes heeft ook een heel mooi koppie erop staan!

 

 

 

 

 

Kat met panda achtige vacht markeringen

Bron: d.republica.it

Deze kat heeft denk ik wel een lichte identiteitscrisis, want ben je nou een kat of ben je een panda? Echt een heel bijzonder gezicht! En mijn fascinatie voor lange snorharen komt ook weer goed aan zijn trekken bij deze kat.

 

 

 

 

 

Mooie vacht markeringen in het gezicht bij kat

Bron: Welovecatsandkittens.com

Tot slot nog een hele mooie kat met hele aparte vacht markeringen in het gezicht. Wat zijn het toch schitterende dieren!

 

 

Krijg je geen genoeg van al dit moois? Op dit Catterrific Pinterest board vind je nog veel meer prachtige vachtjes!