Catterrific

Hi,

Leuk dat je komt kijken op Catterrific.nl. 

Over Catterrific.nl

Hier vind je artikelen over katten, hun gedrag en hun prachtige eigenzinnige karakters. In deze blogs vertel ik je meer over hoe katten nou écht in elkaar steken (want ja, daar bestaan nogal wat misverstanden en mythes over…) en wat ze van jou nodig hebben om gelukkig te zijn. Ook schrijf ik over hoe je eventuele gedragsproblemen kunt herkennen én oplossen.

Waarom ik blog over kattengedrag

Al jarenlang verslind ik alles wat ik kan vinden over kattengedrag. Dit begon toen mijn vriend Bernd en ik onze kater Gijs uit het asiel in Breda haalden. Gijs is in het verleden slecht behandeld. Hierdoor kon hij raar reageren, ‘uit het niets’ omslaan naar agressie en bijten. Dat stond haaks op zijn enorm lieve, zachtaardige karakter. Zijn gedrag was daardoor (voor ons) wispelturig en onvoorspelbaar. We wilden hem helpen.

We realiseerden ons dat we, als we hem echt wilden helpen, Gijs zijn lichaamstaal moesten leren ‘lezen’. Want hij was niet wispelturig en onvoorspelbaar, wij begrepen hem gewoon niet!

De eye opener: lichaamstaal en kattengedrag Over-Catterrific

Ik kocht een boek over lichaamstaal en gedrag bij katten. Wat een eye opener was dat! Ik las hier dingen waar ik, ondanks dat ik al ruim 20 jaar katten had, eerder echt geen enkel idee van had!

In hetzelfde boek stonden ook veel super handige tips over de wensen die een kat heeft voor zijn leefomgeving. Ik dacht dat ik het altijd ontzettend goed deed voor mijn katten, maar ik ontdekte…het kan dus nog veel beter!

Hongerig naar nog meer kennis

Eager om nog meer te leren ben ik workshops en trainingen gaan volgen in binnen- en buitenland. Ook ben ik een uitgebreide opleiding tot ‘Kattengedragsdeskundige’ gaan volgen en ben ik me in Engelse en Amerikaanse wetenschappelijke publicaties gaan verdiepen. En door de jaren heen groeide de collectie boeken uit tot een inmiddels goed gevulde boekenkast met tientallen boeken over kattengedrag.

Inmiddels weet ik ontzettend veel van katten, hun gedrag en hun voorkeuren voor hun leefomgeving. En ik vind niets leuker dan anderen helpen met deze kennis! Onzindelijkheid, slopen, agressie, ruzie met andere katten… bijna elke katteneigenaar krijgt er (in meerdere of in mindere mate) wel een keer mee te maken. En dan is het goed om te weten dat dit bijna altijd is op te lossen, als je tenminste bereid bent wat moeite te doen en enkele aanpassingen in je huis door te voeren. Het is mijn persoonlijke missie om waar ik kan te helpen het leven van katten beter te maken en eigenaren te helpen ze beter te begrijpen.

En Gijs?

Met Gijssie is het helemaal goed gekomen. Wij kennen zijn gebruiksaanwijzing inmiddels van binnen en van buiten. We ‘lezen’ hem en snappen wat hij wil en wat hij niet wil. En dat respecteren we. Het is een heerlijke lieverd, een enorme knuffelkont die altijd bij ons wil zijn. Agressief gedrag vertoont hij nooit meer.

Ik wens je veel plezier op Catterrific.nl! Laat me zeker weten wat je van de blogs vindt door een reactie achter te laten. 

Volg je Catterrific trouwens al op social media? Je vindt ons behalve op Facebook ook op Instagram.

Groet,

Judith

 

Close